Blog

#6 van Atletí : Koke

Gisteren was het weer genieten geblazen van de geoliede vechtmachine genaamd Atlético Madrid. De elf van Diego Simeone grepen de Catalanen bij strot en dwongen gelijk een doelpunt af, dat doelpunt bleek voldoende voor de overwinning. In afwezigheid van Diego Costa en Arda Turan stond Jorge Resurrección Merodio beter bekend als Koke op. In zo een goed collectief is het vaak moeilijk, oneerlijk, om de beste te benoemen. Toch komt de pas 22-jarige middenvelder wel in aanmerking voor deze titel, vind ik. Arda Turan is een genot om naar te kijken, een echte dribbelaar en druktemaker. Zijn (cijfermatige) effectiviteit komt daardoor wel eens in het gedrang. Diego Costa heeft inmiddels de reputatie van een ijskoude killer en doelpuntenmachine, maar ik vraag mezelf af hoeveel mensen weten dat hij voor dit seizoen nooit meer dan 10 doelpunten heeft gemaakt in een competitieseizoen. Met Koke in je buurt gaat het scoren namelijk net even wat makkelijker. De teller staat al op 18 assists voor Atlético en het seizoen is nog niet eens afgelopen. (Dat is meer dan Xavi & Iniesta samen)

Koke+Elche+FC+v+Club+Atletico+de+Madrid+La+x7EAyr0Jz5pl

Koke, ik hoorde zijn naam voor het eerst vallen drie seizoenen geleden. Achteraf blijkt dat dit ook zijn eerste volledige seizoen was als basisspeler. “Onze” Arda Turan vertrok naar Vicente Calderón, dus was ik voor de Colchoneros, zo werkt dat nou eenmaal. Ik hoor jullie denken, “hoeveel teams moet je dan wel niet in de gaten houden?” Dat valt reuze mee, één namelijk. De hoop is nog steeds dat het succes van Arda tot meer transfers van Turkse-Gala spelers zal leiden. Tenminste Arda was de veroorzaker om het met iets meer interesse te gaan volgen. Een interessante club heb ik het altijd wel gevonden, sinds het bikkelharde duel met Ajax en de wondergoal van mooiboy Dani. Terug naar Koke, no nonsens voetballer met voeten die alles kunnen. Je moet hem even in je vizier krijgen, hij is verder geen opvallende verschijning, maar daarna is het genieten geblazen. Hij denkt altijd naar voren en vind altijd wel een manier om hem bij iemand goed in de loop neer te leggen.

Lionel Messi, Koke Resurreccion, Arda Turan

Ik ben geen Sierd de Vos, dus heb helaas geen spannende achtergrond/opgroei verhalen. Hij is een kind van Madrid, geboren in de hoofdstad. Vanaf zijn achtste jaar bij Atlético. Gedebuteerd op zijn 17e tijdens een bekerduel tegen Barcelona. Onder Diego Simeone eerste keus geworden en dat terugbetaald met 37(!) assists in de afgelopen drie seizoenen. Hij staat inmiddels op 7 interlands en gaat zeker mee naar Brazilië en ik gun hem een basisplaats, dan loopt er tenminste nog wat sympathieks rond bij de Spanjaarden.

Nog minimaal 2, maximaal 3 wedstrijden tijdens deze Champions League editie opletten op de nummer 6 van Atletí!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s