Blog

Voor niks…

gaat de zon op, en wint Galatasaray dit seizoen. We schrijven 27 juni 2011 het begin van een nieuw Galatasaray-Tijdperk. Het was echter van veel kortere duur dan we allemaal voor ogen hadden. Onder leiding van onze Imparator Fatih Terim was de start nog wel zoals verwacht. Besiktas en Fenerbahce hadden grote problemen door het matchfixing-schandaal en Galatasaray ging freewheelend van het ene kampioenschap naar het andere. In Europa ging het meer dan goed en de grote baas was bezig met een groot voetbalbolwerk op poten te zetten. Er ging haast geen dag voorbij zonder dat er weer een grote sponsor was binnengehaald. Sterren met grote namen kwamen de selectie nog dat extra zetje geven om een vaste speler te worden op het hoogste internationale niveau. Dit zou de hoogtijdagen van de eind jaren negentig begin jaren tweeduizend weleens kunnen gaan overtreffen.

Nu blijkt het dat er op een verkeerde manier is gebouwd. Want op één of andere manier is het allemaal ingestort als een kaartenpakhuis. Een schuldige aanwijzen? Onmogelijk, het zijn er te veel. De spelers die niet thuis geven. De voorzitter die zijn trost niet opzij kon zetten. Fatih Terim door het in zee gaan met de Turkse Voetbal(Maffia)Bond. Roberto Mancini die ooit tegen zichzelf heeft gezegd, “Roberto, nooit twee keer met dezelfde opstelling spelen!”. De supporters die nooit geduld tonen. De media die na twee seizoenen Galatasaray aan de macht het wel welletjes vonden en zijn gestart met het dagelijks verspreiden van leugens in ruil voor onrust bij de grootmacht.

Voor mij was het in ieder geval een verschrikkelijk seizoen. Een seizoen waarin het alleen maar over randzaken gaat. Er is geen week voorbij gegaan zonder schandaal, al dan niet waar. Het is vermoeiend. Ik wil ze gewoon zien voetballen én winnen. Je kan er onmogelijk niet af en toe in meegaan. Het is natuurlijk een schande dat er nog steeds geen straf is uitgedeeld aan de schuldig bevonden clubs. Door dit soort zaken verlies je het plezier.

Ik denk dat ik dit seizoen het beste kan omschrijven als een “blauwe ballen seizoen”. De flirt met de Champions League begon verschrikkelijk. Real Madrid speelde behoorlijk hard to get. Op wonderbaarlijke wijze mocht je dankzij het gewillige Juventus toch voor de second-base gaan. Een ferme tik van Chelsea op die grijpgrage handjes was het einde van de illusie. De aanwezige toeristen zijn altijd een mooie bonus, want er zijn altijd nog de mooie Turkse dames zelf. Bij ons thuis was het telkens meer dan gezellig maar als we bij hun thuis kwamen maakte we geen schijn van kans. In de 28e week kwam hét grietje langs. Als dit zou lukken kwam het misschien toch allemaal wel weer goed. Wesley nam het voortouw en legde haar over de knie. Een week later ging het ondanks alles toch weer mis en was ook het Turkse avontuur afgelopen. Je hebt altijd nog dat ene niet zo knappe meisje achter de hand, we noemen haar even de Turkse beker voor het gemak. Voor het zelfvertrouwen kon je daar steeds op terugvallen. Wat blijkt, zij kreeg lucht van haar status en in Bursa heb je moeten lullen als Brugman om niet ook dat te verpesten. Ze heeft gezegd dat het er op 7 mei dan eindelijk van gaat ‘komen’. Laat het haar niet horen maar het voelt als niks, na alles wat je bent misgelopen.

GS-Bursa1

Ik hoop dat onze steunpilaren in Istanbul blijven. Ik hoop dat onze snelle Italiaan Mancini nog een kans krijgt, vanaf het begin van het seizoen. En ik hoop dat we afstand kunnen doen van al die verschrikkelijke randzaken.

Vanavond is Besiktas – Fenerbahce. Als Dollar Dirk en co winnen zijn ze kampioen. Het is beter voor ons als ze winnen, maar daar zal ik nooit op hopen. Zet hem op Zwart-Wit! Als je haar goed onder druk zit zal ze altijd voor je gaan liggen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s