Blog

De slechtste elf van speelronde één

Heel Twitter stroomt vol met opsommingen van de beste elf van de eerste speelronde op dit tot nu toe fantastische WK.

In plaats van nog een bijna vergelijkbaar lijstje op te noemen dacht ik na over de slechtste elf.

ImageIker, 33 inmiddels, maar dat is niet oud voor een doelman. Als hij bij Real aan de bak mocht liet hij vaak nog zien een fantastische keeper te zijn. Laten we het voorlopig op een off-day houden, maar wel een verschrikkelijke.

De verdediging en het middenveld staan vol domme jongens, hele domme jongens. Laten we beginnen met Pepe, oliedom. Of hij moet nog niet op de hoogte zijn van zijn eigen reputatie wereldwijd? Ja Müller is een naar kereltje, maar dit was de oplossing niet. Het shot van C.Ronaldo en Khedira hoofdschuddend was killing voor de Gek van Maceió. M.Pereira een bijzonder slechte verliezer. De underdog overklast je, spijtig, maar met deze onbezonnen actie richting de MoTM van Costa Rica heb je enkel jezelf, de wedstrijd was al gespeeld. Dan één waar ik blij mee ben deze in de lijst op te kunnen nemen, Jordi Alba, het jankertje  en zuigertje van Barca op de linksback. Was 90- minuten alles en iedereen kwijt, liep zo achter de feiten aan dat het niet eens tijd om zijn wekelijks theater stukjes op te voeren. Tot slot Špiranović van Australië. Er is geen verwachtingspatroon en geen reden om deze jongen van Western Sydney Wanderers tot de grond af te fikken, hij was gewoon écht heel slecht.

Het middenveld, haha. Honduras heeft na het duel tegen Frankrijk een speciaal plekje in mijn hart verovert. Tactisch, Technisch en Tackletechnisch blind. Je hebt spelers als Nigel de Jong nodig natuurlijk, die (vaak) op het juiste moment even hun hardheid tonen. Als je dit 90 minuten doet heeft het iets komisch, al zullen de spelers van Frankrijk hier heel anders over denken. Wilson Palacios krijgt van mij de aanvoerdersband deze ronde. Het trieste acteerwerk ten opzichte van Pogba en die oliedomme overtreding bij de penalty, minmin.

De voorhoede onder leiding van niemand anders dan Fretsj! De uitspraak van de commentator op de openingsdag was niet het enige irritante aan good old Fred. Gaan we weer, Pelé, Romario, Ronaldo etc. etc. Het is natuurlijk wel gewoon waar. Fred hoort niet in de voorhoede van een Braziliaans WK-team. Hij is onzichtbaar, sloom en weinig doeltreffend. Door de idiote Brazilianen in het stadion toch bejubeld door zijn schwalbe tegen de Kroaten. Dat zegt trouwens ook wel wat, dat de supporters van de Goddelijke Kanaries zo blij waren. Het belang is groot, maar het zogenaamde thuis van het voetbal mag toch wel iets meer eisen? Fred en Brazilië hadden extra geluk met het feit dat de spits van de tegen partij net zo, zo niet slechter was. Jelavic, scoren in Schotland kunnen er veel, bij Everton ging het al minder en ook bij Hull schiet het niet op. Toch op dit podium, “Not good enough” simpel. Ben ook geen fan van zijn vervanger straks, Mario Mandžukić, maar dat hij het beter zal doen dan Nikica lijkt vast te staan. De laatste spits is Romelu Lukaku. Al 5 jaar op de velden bij de senioren. Waarvan de laatste 2 volwaardige seizoen in de EPL. Het blijft een jonkie die debuteert op dit niveau natuurlijk, evengoed mogen we wat meer verwachten van Romelu toch?

Trainer: Fernando Santos (Griekenland)

Scheidsrechter: Yuichi Nishimura

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s