Blog

Geachte meneer Van Persie, beste Robin,

Ruim een week geleden vond er een interview met je plaats, afgenomen door Henk Hoijtink. Iedereen was woest op Henk. Het was een zure man en jij had groot gelijk dat je geen zin had in een interview op die manier. Heel Nederland stond weer eens achter je, moet een heerlijk gevoel zijn. Ik had geen mening in dit minuscule incident(je). Henk had het anders moeten brengen om het te laten werken. Nu leek het wel of hij persoonlijk het Oranje-feestje wilden verstoren, dom.

Nu, een week later heb ik wel een mening. Nu ben ik woest op Henk en een beetje op Louis. Weet je wat Henk bereikt heeft met zijn vragen? De oude jij weer wakker gemaakt. Dit toernooi ging het op menselijk vlak wat beter met je. Je had geen BFF zoals twee jaar geleden tijdens het debacle met Oranje in Oekraïne en de keren dat je er door de bondscoach werd afgehaald maakte je weinig amok. Dankzij Henk wist je het gisteren alweer te verstieren voordat er een bal geraakt was. Meneer Van Persie de eenling, de beste, de man die echt niet gaat wachten op Arjen Robben. Chapeau Robin. Het was echt een gigantische aanfluiting om te zien hoe je weer eens afstand nam van de hele groep.

Mocht je dan de sterren van hemel spelen vergeet en vergeeft een groot deel van het polonaise volk je ook nog. Dat vind ik vervelend, maar laat mij maar lekker zuur zijn met een heel select groepje. Het kwam niet echt in de buurt van de sterren hè ? Laat staan de hemel. Er zijn zat voetbaltechnische aspecten aan te kaarten waarom het voor een spits een heel moeilijk duel was, eens. Maar een bal aannemen Robin? Jij, de allergrootste ooit, de topscorer van Oranje allertijden, de man zichzelf zonder blikken of blozen belangrijker maakt dan dé voetballer van Oranje, Robben.

Buitenspel, ook zo een lastig principe ineens voor je. Het was het sterkste punt van Costa Rica zeiden de analytici, kan je niks aan doen als spits. Ik denk dan met mijn simpele voetbalbrein, na drie keer mag je best doorhebben wat ze doen en daar op inspelen. Dat durf ik zelf van mijzelf te eisen, dus laat staan jij Robin, de wereldster, de nummer één spits van Engeland. Argentinië staat helemaal niet zo bekend om hun buitenspelval. Toch had de Turkse grensrechter kramp in zijn arm aan het einde van de wedstrijd.

Misschien klink ik wat boos en cynisch maar dat kan je me toch niet kwalijk nemen. Het duel van gisteren zit nog een beetje dwars en jij zit me ook al toernooien achter elkaar dwars.

De grote vraag is, wanneer ben jij het zelf nou helemaal zat? Je bent een clubvoetballer. Bij Arsenal werd je op handen gedragen, maar de prijzen bleven uit. Jij bent een persoon die waardering wil, alleen complimenten zijn niet genoeg, er moet ook eremetaal komen. Terecht, als jij daar zoveel waarde aan hecht. Ik was misschien naar een andere competitie vertrokken in plaats van naar een rivaal. Bij Manchester ging het ook als een speer. Alleen dat verdomde Oranje. In 2006 had je een beperkte inbreng, maar je was ook nog jong. In 2008 stond er een ploeg die zonder jou begon als een trein, helaas strandde dat avontuur te snel. In 2010 was het ‘die kale’ die de ploeg bij hand nam tot aan de finale. Het EK van 2012 was een drama, maar ik weet niet of jij en Ibi dat helemaal hebben meegekregen tussen het giechelen en samen hooghouden door. Even leek je me dit toernooi de mond te snoeren, met je magistrale kopbal, maar het was een incident, daarna was je verdwenen van het strijdtoneel. Als je nou nog een keer zo een wereldgoal maakt op aangeven van iemand, bedank diegene eerst even voor je weer op de bondscoach klimt, je staat er wel in; maak je geen zorgen.

Dat hele Oranje en Van Persie verhaal is inmiddels zo dramatisch dat m’n moeder niet kan wachten tot het wordt verfilmd voor de woensdagavond op RTL4. Ik hoop dat je ons nu eindelijk een keer net zo beu bent als wij jou. Ik weet het zeker dat je elke week vanuit Nederland heel veel waardering kan verwachten als je weer gaat schitteren bij United. Met je nieuwe lieveling en je beste trainer ooit, Louis. Mocht je weer eens tegen een blessure aanlopen mag je gewoon weer mee met hem tegenstanders of potentiële nieuwe teamgenoten scouten. Lekker naast Louis.

Vier jaar geleden wilde je Bert van Marwijk (die trouwens sinds het begin van dit WK al zijn geloofwaardigheid is verloren) helpen, jij riep “Je moet Wesley wisselen!” Je had gisteren Louis moeten helpen Robin, in de rust, “Wissel mij maar trainer…”

Met vriendelijke groet,

TheFev

5 gedachten over “Geachte meneer Van Persie, beste Robin,”

  1. van Persie, levert vanavond het bewijs een kind te zijn. Een zelfzuchtige, jaloerse ‘man’. Met zulke spelers zullen we de finale nooit halen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s