Blog

Een interview met een megalomane gek!

Dit interview tussen de voorzitter van Fenerbahçe en een grootmacht in het Turkse media landschap Şansal Büyüka stond vanochtend in de krant Milliyet:

De voorzitter van Fenerbahçe Aziz Yildirim belde… “Ersun Yanal heeft gesproken en jij geschreven”zei hij. “Voorzitter als jij gaat praten, schrijf ik dat ook op”.. “Schrijf maar op dan” was het startsein voor een bombardement over de vertrokken trainer:

“Ersun Yanal heeft geen aandeel in dit kampioenschap…”

“Wie heeft dit elftal kampioen gemaakt dan” was mijn vraag…

“Mijn voetballers met hun leeuwen moed. Nogmaals de trainer Ersun Yanal heeft geen aandeel gehad”…

Laten we de spelers van Fenerbahçe nogmaals feliciteren. “Maar voorzitter, de voetballers zitten toch midden in dit gebeuren?”

“Nee” was zijn vastberaden antwoord en voegde nog het volgende interessante toe;

“Niet een speler heeft gezegd dat Yanal moest vertrekken. Ze hebben een aantal kritiek punten aangegeven, alleen dat klopt. Caner, Alper roept nu iedereen, ook die hadden klachten maar hebben niet om een ontslag gevraagd. De vertrokken Salih heeft ook geklaagd…”

Toen de voorzitter de naam van Salih noemde ging werd zijn stem harder “Hij heeft hem gewoon niet laten spelen” zei hij. “Misschien was hij fysiek nog niet goed genoeg” beaamt hij “In mijn ogen als jij de trainer bent en je vind dat, doe je daar wat aan. Blijkbaar heeft hij die taak ook niet kunnen uitvoeren” rond hij af.

“Die van ons vind het maar niks, maar Roma wil er € 15M voor betalen. Ersun Yanal heeft blijkbaar de wijsheid in pacht en de trainer van Roma snapt er niks van…” verteld hij cynisch.

Hierna ging de voorzitter verder over het transferbeleid:

“Hij wilde Veysel hebben, die speelt bij Galatasaray de ene week wel de andere week niet… Erkan was ook een kandidaat, wie moet hij uit de basis spelen dan? Over Kampl hebben wij het nooit met elkaar gehad en zijn wens voor Valbuena heb ik uit de kranten…”

De voorzitter was nog niet klaar:

“We kunnen Diego binnen halen, doen?” Het is niet mijn speler was zijn antwoord. “Nog iets, Mevlüt was geen verzoek van de trainer, wij hebben hem aan de trainer aangeboden… Hij verteld de waarheid niet” (Ik heb een degelijke versie van de daadwerkelijke conversatie opgeschreven op dit punt in verband met de gebruikte woorden van de voorzitter).

Het volgende punt wat de voorzitter wilde aanstippen was het privé leven… ook hier vielen weer een aantal heftige woorden… “Voorzitter dit kan ik echt niet opschrijven” moest ik zeggen. Het feit blijft dat Ersun Yanal tot aan ons gesprek gisteren alle klachten/opmerkingen over zijn privé leven blijft ontkennen. Ik heb het persoonlijk nog één keer gevraagd, zijn antwoord was duidelijk “nee” met een vervolg “ze proberen mij nu zwart te maken, ik ben toch niet gek?”

De voorzitter stond erop dat ik een tegengeluid zou opschrijven:

“Ik was samen met een ex-politicus aanwezig op de Topuk Yaylasi (een Hotel/trainingscomplex van Fenerbahçe) daar hebben wij het samen gezien. .. Zijn vriendinnen zaten gewoon op de tribune. Ik heb het gezien, ik”. In een moordend tempo ging hij door “Hij maakt zijn trainingsprogramma’s op basis van zijn hoeren… Eigenlijk kan hij helemaal geen training geven…”

Er was tijd voor een vraag mijnerzijds “Je was één week in Bodrum (Yanal was hier ook op vakantie), maar jullie hebben niet een keer een kopje koffie samen gedronken”

“Ik ben zijn voorzitter. Iedereen is langsgekomen, heeft gezeten met mij, bij mij; Ik heb wel gevraagd wat hij uitspookte, hij is de zee op waren de antwoorden… Had hij niet langs moeten komen? Even gedag zeggen?”

Over de problemen met het vaststellen van de begindatum voor de voorbereiding:

“Hij wilde op 25 juni beginnen, de voetballers waren hier, terecht, op tegen… Ik heb tegen de trainer gezegd, mochten we toch Europa in mogen dan roepen we ze wel tijdig bij elkaar, daarna hebben we besloten om 14 juli als startdatum te nemen… Als ik hem had willen ontslaan had ik dan aan het begin van dit seizoen hem voor twee jaar laten bij tekenen?.. Hij heeft problemen gehad met Sow (Moussa), problemen met Emenike altijd heb ik hem gesteund… De gewonnen wedstrijd van Galatasaray? Die hadden we ook gewonnen als de voetballer zelf de leiding hadden…”

De voorzitter haalde Kuyt even aan: “Kuyt is vandaag(gisteren) terug gekomen… Toen hij hoorde dat de trainer was vertrokken zei hij goed gedaan voorzitter…”

Mijn vraag “Als Ersun Yanal zo slecht is, wat nou als jullie het aankomend seizoen niet bereiken wat hij heeft bereik, het grote puntenverschil met de andere ploegen?..” “Mijn spelers zullen hetzelfde presteren. Stel dat dit anders uitpakt. Is er één verantwoordelijk, dat ben ik” was zijn antwoord…
Het laatste wat hij over de trainer wilde zeggen: “Niet de trainer, maar de spelers en een slecht seizoen van Galatasaray heeft ons het kampioenschap gebracht…”

Na Yalan wilde hij nog het eea kwijt over zijn voorgangers… “Begin alsjeblieft niet over Aykut Kocaman” ging hij door; “Hij heeft precies vijf keer zijn ontslag ingediend, elke keer weer hebben we er alles aangedaan om dit ongedaan te maken… Ook bij Aykut stond ik altijd achter hem…” Hij hielp ons even herinneren aan de problemen met ster speler Alex: “Een vol stadion floot Alex uit, in mijn eentje stond ik op, ik heb die tribunes stil gekregen. Waarom zou een voorzitter die dat doet dezelfde speler wegsturen? Aykut wilde hem niet meer, daarom heb ik hem van de hand gedaan…”

Tot slot: “Over Zico zeiden ze dat is pas een grote trainer, op zijn derde werkdag kwam Alex al naar me toe, voorzitter dit is helemaal geen trainer, met hem worden we nooit kampioen…”

1121112-18486446-1600-900

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s