Blog

Ricardo Kishna, Bedankt!

‘Hij loopt hiermee het risico dat hij straks tegen een schorsing aanloopt op een moment dat het Ajax slecht uitkomt. We hebben het over profvoetbal, maar hier begrijp ik niks van’, stelt Cruijff.

Het was niet alleen de beste Nederlandse voetballer aller tijden die er na de wedstrijd van Heerenveen zo over dacht. Ik heb het heel veel gehoord dit weekend, extreem bekrompen.

Roepen dat het dom is omdat je straks misschien tegen een schorsing aanloopt hierdoor is zo een loos en blind gebruikt argument. Ricardo heeft in zijn 32 officiële wedstrijd, voor de wedstrijd tegen Heerenveen, namelijk nooit eerder een kaart gekregen. Het inmiddels wel te stellen dat het geen verzamelaar is. Omdat er een paar domme voorbeelden zijn gaat die vlieger natuurlijk niet automatisch op voor iedereen. Als ik Joey van den Berg was zou ik het inderdaad achterwege laten bij een eventueel volgend doelpunt.

media_xl_2620172

Een ander gehoord kritiekpunt is “wat heb je er nou aan?”. Dat kan een geval van smaak en beleving zijn, dit punt kan ik niet ontkrachten op dezelfde wijze als het vorige gedeelte. Echter ben je half struisvogel als je ontkent dat het in het voetbal staat als ultieme uitlaatklep. En dat is het al heel lang zo, was Mike Obiku ooit nog tientallen keren na zijn carrière geïnterviewd als hij zijn shirt had aangehouden tijdens het befaamde duel? Mooie en belangrijke (persoonlijke) goals worden vaak voorzien van deze manier van ontlading. Ik heb nog nooit iemand zijn shirt uit zien trekken bij een aansluitingstreffer. Het is ook nog eens geen gemakkelijke beslissing om het te doen. Zie de aller grootste ster van dit moment, señor Cristiano. Hij zette zich voor een miljoenenpubliek voor lul in de Champions League finale. Er zou op dat moment een documentaire worden gemaakt en dit moest er even in, tenenkrommend. Let the people be the judge. Dat komt helemaal goed.

Kishna had voldoende reden om dit te legitimeren in de voetbalwereld. Hij kwam vorig seizoen en veroverde snel onze Ajax harten. Had een terugval en kreeg met El Ghazi te maken. Want Lasse speelt goed en vaak op één van de beschikbare flanken. Hij kreeg korte invalbeurten en zat soms niet eens bij de wedstrijdselectie. De paar kansen in de basis verliepen niet naar behoren. Het was dan ook prachtig om te zien, vond ik, dat de twee buitenspelers zo leuk met elkaar omgingen na de persoonlijke successen.

Kishna komt nooit, schrijf maar op, aan zijn 5e gele kaart dit seizoen. Hij zal geen wedstrijd missen door een schorsing. Een punt waar men zich beter druk om kan maken is de vrijheid van de spelers op het veld. Wij stonden thuis op de bank en maakte gekke geluiden en wilde handgebaren. De ArenA ontplofte. De actie van Kishna was om te watertanden. El Ghazi deed één straatactie tegen AZ. Niet meer gezien, had de Boer niks mee. Frank wees niet zo egoïstisch en geef ons ook wat. Zeker in een seizoen waar het grotendeels niet om aan te gluren is, gun de mensen dit soort momenten. El Ghazi kan volgens mij alles met een bal en Ricardo blijkbaar ook. ”Hiervoor kan je tegen een paar schoppen aanlopen” En? Daar worden die jongens echt niet slechter van. In een voetbalwereld waar we steeds meer naar allemaal dezelfde “robotjes” gaan hebben we tekenen van creatief leven nodig!

Ricardo bedankt! Ik weet niet wat een gele kaart qua kosten doet op het professionele niveau maar je mag hem bij mij, en ik denk een heleboel andere liefhebbers, declareren. Als je dit soort acties blijft maken schelden we al je toekomstige gele kaarten kwijt.

https://twitter.com/BreatheSport/status/536800177806266368

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s