Blog

Geachte meneer Van Persie, beste Robin, (Part II)

De pers had mij eerder deze zomer goed tuk, “Robin van Persie naar Galatasaray”. Dat was even goed schrikken Robin, dat mag je best weten. Zijn ze dan helemaal gek geworden? Hebben ze niet één wedstrijd van al die wedstrijden die jij samen speelde met Sneijder gezien? Ik probeerde met man en macht de Turkse aanhang van informatie te voorzien waardoor het enthousiasme een tikkeltje getemperd zou worden, het was een onbegonnen klus. De lokale aanhang zag het helemaal zitten, de grote Van Persie zou Burak voorin gaan helpen.

Geleidelijk nam de interesse af, wat zorgde voor wat rust in mijn huis. Ik geloof graag dat Wes een boze app heeft verzonden naar de voorzitter. De Turkse pers geeft echter niet snel op. Het gerucht bleef af en toe terugkeren. Nu ook bij de grote concurrenten van Galatasaray, Besiktas en Fenerbahce.

Zoals ik je al vertelde na afloop van het vorige WK, mijn crux met jou is je Oranje carrière. Ik had verwacht dat ik tegen Letland op de bank zou staan bij het bevrijdende doelpunt van ‘ons Gini’ Wijnaldum. Voor iemand die al jaren roept dat je heel goed bent maar niet in Oranje functioneert kon het scenario namelijk niet beter. Je ging er uit, luttele seconde later maakte jouw vervanger het broodnodige doelpunt. Het verbaasde mij ontzettend, maar ik was helemaal niet blij. Ik had met je te doen Robin. Als een boer met kiespijn stonden we samen voor de PSV’er te applaudisseren. Ik denk dat ik het punt van mijn gelijk halen voorbij ben. Ik zou willen dat jij ook het punt van het proberen een keer voorbij was. Vanaf nu wordt het alleen maar triester en triester.

Egocentrisch genoeg ben ik om te denken dat jij je strijd hebt verplaatst naar mij. Geen kwaad woord heb ik ooit geuit over clubvoetballer RvP. Daar lag dus nog ruimte voor jou om mij te dwarsbomen. Je bent bereid om € 10.000.000 EURO op te geven om mij te sarren. Je bent een toegewijde rakker Robin, dat moet ik je nageven. Andersom had ik dit namelijk nooit gedaan. Voor een fooi bij de lelijkste club van Turkije voetballen met jouw status, dat zullen niet veel spelers je nadoen.

Ik zal je uit de droom helpen, want jij hoopte natuurlijk dat ik hier zat te typen met het stoom uit mijn oren, het tegendeel is waar. Türkiyeye Hosgeldin Robin! Welkom in Turkije en in de Turkse Süper Lig. Het aantal Nederlanders in de Turkse competitie is wat afgenomen en dat is niet goed voor de interesse vanuit Nederland. Daarnaast scheiden de wegen tussen Emre B. en Fenerbahçe. Deze jongen is de verpersoonlijking van de haat jegens Fener. Ik zie mogelijkheden Robin.

Is er trouwens een geheime Fener-Feyenoord gemeenschap waar ik niks van af weet? Het is inmiddels een illuster rijtje voormalige Kuip spitsen. Toen je grote vriend Pi-air naar Istanbul kwam, wist ik dat Galatasaray daar last van zou krijgen. Gelijk kreeg ik. Bij Dollar Dirk moest ik alleen maar lachen. Op die ene spelden prik afgelopen seizoen na, kreeg ik gelijk. Jij bent altijd al lastig te pijlen geweest. Zo goed als alleen maakte je United kampioen drie seizoenen geleden. In je tweede seizoen was je af en toe geblesseerd en liep je één op twee. Afgelopen seizoen wederom een blessure en nog maar één op drie. Zet deze lijn voort.

Robin, ik wil je bedanken voor de opofferingen die je hebt moeten maken voor je nieuwe avontuur. Ik wil je nog één gouden tip meegeven en deze moet je echt gebruiken. Zeg NIET rondom je presentatie dat je bent gekomen om in de Champions League te spelen. Dit is een soort van mini vloek gebleken bij de aankopen van de afgelopen seizoenen. Zo heeft Dirk bijvoorbeeld nooit een groepsfase meegemaakt in Istanbul. Uiteraard ben je op de hoogte over mijn band met Wesley, RobinInTurkije.com? Laat maar weten, met passie en liefde zal ik je teloorgang communiceren met je Nederlandse volgers.