Blog

Yamali tevreden met eigen prestatie tijdens NEC – AJAX

Drie gespeeld, negen punten, acht doelpunten mee en nog niet één tegentreffer, gaat lekker he?

“Daar gaat het tegenwoordig om hé”.

Nou dat klinkt niet heel tevreden…

“Afgelopen donderdag tijdens de wedstrijd tegen FK Baumit Jablonec heb ik de ploeg in de steek gelaten, na een kleine twintig minuten viel ik in slaap om een kwartier na het laatste fluitsignaal te ontwaken. Vandaag heb ik me redelijk herpakt en ben ik te spreken over mijn eigen prestatie, maar ik vind het nog wat te vroeg om aan een hosanna stemming te doen”.

Hoe heb je jezelf zo snel weten te herpakken?

“Liggend de ploeg ondersteunen kan gewoon niet meer, dus ik ben begonnen met mezelf verplichten negentig minuten lang rechtop te gaan zitten. Verder had ik een goed boek naast me neer gelegd voor de hele zware minuten. Af en toe een blik op Twitter zou ik ook iedereen adviseren. Soms voel je je eenzaam tijdens het steunen van deze ploeg, maar je bent echt niet alleen. Als laatste tip zou ik willen meegeven om iets kouds bij de hand te nemen, een fles water uit de vriezer, een biertje of misschien wel een ijsje”.

Je doet het haast voorkomen of jij een zwaardere middag hebt dan de spelers op het veld…

“Dit vind ik stemmingmakerij. Het is een teamprestatie. Het is leuk natuurlijk dat ik het al zwoegend weer negentig minuten heb volgehouden maar het gaat om het resultaat”.

Frank de Boer was ook weer niet te tevreden anders…

“Haha grappig dat je dit aanhaalt, ik wil de trainer namelijk nog even bedanken via deze weg. Ik verloor de strijd bijna weer, tot hij begon te tieren in het nabij zijn van een microfoon, zowel Bazoer en ik schrokken toen even wakker”.

Hoe moet dit verder? Dit houden jij en de ploeg toch niet een heel seizoen vol?

“Het moet beter, het moet aanvallender, dat weten en willen wij allemaal! Haha nee grapje dat soort kut quotes laat ik aan de spelers en staf van het eerste. Ik weet het echt niet. Ik maak geen plannen meer, zie het van wedstrijd tot wedstrijd. Soms word ik badend in het zweet wakker, Veltman naar Riedewald, Dijks terug op Cillessen blinde peer naar voren. Als we aan het eind van het seizoen weer met die schaal staan vergeten we dit toch weer allemaal? Hou ik mezelf dan maar voor”.