Blog

Tuncay Sanli terug uit India: “Het komt voor dat de tribunes ook juichen bij een doelpunt van de tegenpartij”

Het seizoen voor Pune City zit er op in de Indian Super League. Het was een teleurstellend seizoen met een zevende plaats in de competitie met acht deelnemers. De ster van Pune City, Tuncay Sanli geeft een kijkje in de voetbalbeleving van India.

Tuncay Sanli kwam tijdens zijn carrière uit voor Sakaryaspor, Fenerbahçe, Middlesbrough, Stoke City , Wolfsburg , Bolton Wanderers , Bursaspor, Umm Salal en Pune City , vandaag gaf hij antwoorden op de vragen gesteld door Anadolu Ajans verslaggever Mehmet Fatih Duman.

India is het zoveelste land wat haar voetbalcompetitie een flinke financiële impuls heeft gegeven. Tuncay verwacht dat deze impulsen de competitie in vlot tempo op de kaart zal zetten, “Ik denk dat binnen vijf jaar het Indische voetbal echt mee gaat tellen. Financieel gaat het erg goed met het land”.

Met de lokale interesse in de sport zit het goed, “Ik kan vertellen dat de stadions altijd vol zitten. Cricket is nog steeds de nummer een sport, maar de ontwikkelingen in het voetbal zorgen al twee jaar voor een grote verschuiving van de interesse. De supporters komen in grote getallen op de wedstrijden af, een stadion gevuld met veertig duizend supporters is geen unicum. Zij beleven de wedstrijden als een dagje uit, het komt voor dat de tribunes ook juichen bij een doelpunt van de tegenpartij”.

Tuncay benadrukt dat India een land is om onder andere vanwege de cultuur ooit eens te bezoeken:

“Ik heb twee festivals bezocht in mijn tijd in India. Het eerste was een olifanten festival, op uitnodiging van de club. Bij de voorzitter thuis stond een olifant versierd met kilo’s goud. Traditiegetrouw moet het goud aan het einde van het festival in een rivier worden gegooid. Het was voor mij kennismaking met een hele andere cultuur en leefwijze”.

De wegen in India maakte Tuncay dagelijks erg ongemakkelijk, “Het meest gekke was het verkeer. Als je voor het eerst in de auto stapt kan je goed schrikken. Ze rijden heel hard, maar zijn ook goede bestuurders. Er zijn geen regels. Het is ontzettend druk. Dit is het enige punt waar ik problemen aan heb ondervonden, ik was gewoon bang in de auto” sluit de 34-jarige aanvaller af.

Bron: Anadolu Ajans