Blog

De beste bankzitters van Nederland. Blijf.

Ik ga het even voor de jongens opnemen. We praten over 4 jongens, 20 (2x) en 21 (2x) die niet zoals Nouri niet kunnen wachten, maar alle vier al international zijn, alle mogelijke lof hebben ontvangen van alle supporters en kenners. Die alle vier een concurrent hebben die niet dusdanig voetballen dat ze het realiteitsbesef zouden moeten hebben om rustig hun kansen af te wachten, integendeel zelfs.

Ook is het niet zo dat Bosz de boel weergaloos laat voetballen waardoor wij, als fans, blind achter de trainer zouden moeten gaan staan. Het zijn vier jongens waar we met zijn alle trots op zijn geweest, echte Ajax voetballers, ze zijn één voor één  vergeleken met Amsterdamse grootheden en niet alleen door de mensen op de tribunes.

Hou ook rekening met alles wat deze vier jongens op dit moment doen en vooral zeggen dat, deze jonge jongens, aan alle kanten worden ingefluisterd en gek gemaakt. Er zijn nogal wat mensen met belangen in deze jongens, die op dit moment gouden bergen zien verdampen. Er zijn twee opties voor de geldwolven in het voetbal of voor de hoofdprijs verkopen of ze voor een zo laag mogelijke transfersom verpatsen.

Ook hebben de partijen met belangen er wat aan dat de supporters de spelers in kwestie graag zien vertrekken in plaats van dat de aanhang zich sterk maakt voor ze. Er is niet heel veel mis met mijn ogen en van twee van de vier vind ik ook dat ze niet conform hun talent presteren. Alleen hebben alle vier deze spelers veel te veel talent om ze te bedanken en uit te zwaaien.

Ik hoop vooral dat Peter Bosz eerlijk blijft in zijn wedstrijdselectiebeleid en dat de spelers in kwestie het antwoord geven waar wij van weten dat ze het kunnen, namelijk met hun voeten op het veld.